En dag i Linköping

I fredags hade Dennis ledig fredag så vi passade på att åka till Linköping hela familjen.
Vi kikade på ny bil och strosade runt på Mio, åt gott och bara hade en skön dag!
 
Vår Audi A4 ska säljas, den är rätt dyr i skatt och försäkring samt att den inte är så rymlig i bagaget trots att det är en kombi, men eftersom det är mer eller mindre en sportbil är den väldigt rundad där bak. Vi har kikat på volkswagen sportscombi och Passat, nackdelen är att vi är försent ute, alla Passat (bensinare) är mer eller mindre sålda om man inte vill lägga över 300.000 på en Alltrack, vilket vi inte vill. Nackdelen med sportscombi är att ska man ha en någorlunda vettig motor och diverse finesser går den loss på över 250.000, oxå för mycket pengar mot vad jag vill lägga.

Vi stannade även till på Appelskogs för att titta på något helt annat än tidigare, en Peugot. Det kom i helgen ut en ny modell, 308 sportswagon som verkar vara väldigt mycket bil för pengarna. Den såg jättefin ut, dock kunde bara Dennis provköra eftersom Alexander var med och vi hade bilbarnstolen som vi inte ville montera bort och montera in i Peugot så vi måste nog åka in och provköra den någon annan dag, men det tar vi efter att vi flyttat. Peugot är iaf otroligt billig i skatt då den är nästan klassad som miljöbil, den har rymligare bagage än Volvo v70.
Så länge håller jag lite utkik på blocket.
 
Ett besök på Mio blev det som sagt, där inhandlades både bolljusslinga till A (tips, 159 kr) och även 3 vägghyllor för 499 kr, vi hade dock 300 kr i presentkort vid köp över 600 kr så det kostade oss bara 260 kr :D
 
Vi kikade även på nytt soffbord, det vita tyckte vi var smart eftersom det är två mindre bord under. Vi har nämligen en 3sits soffa + divandel och en fåtölj med fotpall, vi ska köpa till en till fåtölj med fotpall och då är det perfekt att små bord att flytta runt. Tanken med fåtöljerna är nämligen att det ska vara lätt att möblera om och även kunna sitta vid kommande kamin. Och fotpallarna kan man ju också använda som sittplatser.
 

I annan färg dock, Visby grå är det vi ska ha.


 
 
 
Vi åt gott på Gula huset, ligger mitt inne i city, vid Filmstaden ungefär.
 
 
 
Alexander fick åka i sin nya vagn, vi är jättenöjda med den (kommer mer i ett annat inlägg), MEN framhjulet liksom guppar, som att det vobblar. Jag har kontaktat jollyroom angående det och de ville att vi skulle filma det, problemet är ju att man inte ser det, man bara känner det både med och utan barn i. Nåväl, i ett annat inlägg som sagt.
En dyna är på väg hem till vagnen så att den inte känns så stor för Alexander, egentligen är det kanske lite tidigt att använda den men han trivdes i den i alla fall.